top of page
Sök
  • Klimatportföljen

Vad är viktigast för dig?

Uppdaterat: 12 aug. 2019

Intresset för hållbara fonder ökar rekordsnabbt. Men vad är en hållbar fond för dig och hur tänker du när du letar efter hållbara fonder?


Den första frågan du behöver ställa dig när du vill spara och investera mer hållbart är just det, vad är viktigast för dig? När du har svaret på det har du också en bra utgångspunkt i vilka fonder och aktier du ska leta efter.


Är det viktigast för dig att dina pengar undviker enskilda branscher såsom exempelvis olja och kol? Är det viktigare för dig att fonderna du köper använder sitt ägande i bolagen för att påverka dessa att bli mer hållbara? Vill du helst att dina pengar ska gå till bolag med ett gediget hållbarhetsarbete? Eller vill du kanske att dina pengar ska investeras i faktiska lösningar för en hållbar planet och mänsklighet?


Som återspeglas i frågorna ovan finns det mängder med metoder och definitioner för vad som kallas "hållbara investeringar". Olika fonder och hållbarhetsmärkningar har sin specifika definition. Stämmer den definitionen överens med din egen? Först när vi vet vad vi letar efter kan vi hitta det vi söker.


Låter det krångligt? Det kan vara mycket att tänka på i början. Men det går ganska snabbt att skapa sig en grundläggande förståelse.


Framöver kommer Klimatportföljen djupdyka i ämnen såsom bl a hållbarhetsmärkningar, definitioner av hållbara fonder och bolagsinnehav i fonder. Med detta och mycket mer är tanken att hjälpa er läsare att känna sig trygga när ni avgör om en fond eller aktie motsvarar era hållbarhetskrav.


Vad vill du veta mer om?


137 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page